Nieuws Software updates 7 min leestijd
Donkere modus

Het belang van de juiste uitzendsoftware, bij het starten van een uitzendbureau

Belang van juiste uitzendsoftware

Wil jij een uitzendbureau starten? Of ben je al langs de Kamer van Koophandel geweest? Bij het starten van een uitzendbureau onderneming komt veel kijken. Er zijn veel eisen maar over het algemeen is het starten van een uitzendonderneming voor de meeste mensen heel goed te doen, vooral bij ervaring. Al is het meer dan alleen een goede bedrijfsnaam en uitzendbureau website. In dit artikel leggen we vooral uit wat het belang is van goede uitzendbureau software + website voor jouw uitzendbureau. Maar! Wij leggen hier het belang van juiste uitzendsoftware uit.

Regel de volgende basis onderdelen als eerste:

  • Bedenkt een mooie pakkende naam voor jouw uitzendbureau.
  • Registreer jouw domeinnaam: www.jouwuitzendbureaunaam.nl
  • Schrijf je in als arbeidsbemiddelaar bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dit is verplicht voor elk bedrijf in Nederland. Je kunt bij de KvK aangeven welke rechtsvorm je wilt hanteren. Meest gebruikte rechtsvorm is de Eenmanszaak.
  • Zoek een goede dienstverlener die professioneel de backoffice van jouw uitzendbureau verzorgt. Denk hierbij aan ons zusterbedrijf: Flexsupport | Backoffice voor uitzendbureaus. Door gebruik te maken van Flexsupport heb je administratie van jouw flexwerkers geregeld. Je kunt later altijd nog kiezen of je alsnog zelf werkgever wilt worden. Je hebt geen startkapitaal nodig, ze voorzien jou van kennis en helpen aan de benodigde certificeringen zoals: NEN 4400-1, ABU etc.
  • Open een bankrekening bij jouw bank.
  • Vraag een BTW-nummer aan bij de Belastingdienst m.b.t. de gemaakte omzet die je gaat maken.
  • Ga op zoek naar een prettige werkruimte / kantoor voor jouw uitzendbureau.

Vanaf hier komt het moment dat wij jouw verder helpen. Dit betreft de volgende onderdelen:

Binnen Flexsoftware bouwen continue aan onze uitzendsoftware + websites heel specifiek voor uitzendbureaus. Dit zorgt ervoor dat wij alle functionaliteiten voor een uitzendbureau al hebben gebouwd en ontwikkeld. Voordeel is dat we dit niet voor jou opnieuw hoeven te bouwen waardoor dit jou heel veel kosten bespaart in vergelijking met een Internetbureau. Verder kennen wij elk aspect binnen de uitzendbranche wat zorgt dat je een enorme sprong vooruit zet. Logo en huisstijl ontwikkeling doen we ook. Uiteraard is alles vrijblijvend en niet verplicht. Wij helpen jou bij het maken van de juiste keuze, stap voor stap. Wij kunnen uiteraard ook verder met jouw huidige en bestaande logo of website. Voor de website is het wel belangrijk dat het gemaakt is in WordPress. Wij kunnen namelijk eenvoudig koppelen met onze Recruitment Software CRM dankzij onze eigen WordPress Uitzendbureau Website Plugin.

Belangrijk om te weten is dat je met onze uitzendbureau software + website de juiste stappen zet richting de toekomst en het succes van jouw uitzendbureau. Je hoeft later niet nogmaals van website te switchen wat je zou kunnen schaden betreft jouw vindbaarheid in Google. Wij zorgen dat jouw plan met jouw uitzendbureau zorgt voor een vliegende start. Daarnaast bouwen wij continue door aan onze software zodat je meegroeien en hiervoor maar heel weinig kosten hoeft te maken.

In vergelijking met Otys, Carerix, RecruitNow zijn wij maar liefst 4x voordeliger. We rekenen geen geld voor opstartkosten. Daarnaast brengen we ook geen kosten inrekening betreft de koppeling met de website. Externe koppelingen zoals First2Find, Easyflex, Flexsupport (Backoffice voor uitzendbureaus) zijn ook kosteloos.

Meer informatie over onze uitzendsoftware + website? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voortdurende innovatie in uitzendsoftware

Onze uitzendsoftware blijft zichzelf positioneren als belangrijke spelers door voortdurende innovaties. Zo hebben wij reeds de volgende producten ontwikkeld: recruitment CRM-software, urenregistratiesystemen en Uitzendbureau Websites, om uitzendbureaus en recruiters te ondersteunen. Dit geeft de uitzendbranche vertrouwen.

Instantie binnen de uitzendbranche

In combinatie met de volgende instantie is onze software te gebruiken: ABU (brancheorganisatie), NBBU (brancheorganisatie), Normering Arbeid, Backoffice voor uitzendbureaus, First2Find, Easyflex, CAOloon etc.

Belang van juiste uitzendsoftware

Investeringen in uitzendsoftware bieden uitzendbureaus diverse voordelen. Dit omvat onder meer efficiëntere wervingsprocessen door automatisering van taken zoals het matchen van kandidaten met vacatures. Dit stelt recruiters in staat zich te concentreren op het opbouwen van relaties. Daarnaast verbetert geavanceerde uitzendbureau software de kandidaat ervaring door naadloze interacties, terwijl het ook bijdraagt aan het beheren van klantrelaties en het leveren van betere service. Uitzendsoftware zorgt voor analysemogelijkheden en integratie met andere systemen, waardoor uitzendbureaus hun operationele processen kunnen stroomlijnen en hun concurrentievermogen kunnen vergroten. Dit zorgt voor betere resultaten voor elke uitzendbureau partij.

Belang van juiste uitzendsoftware

Kosten uitzendbureau

Wanneer je niet begint met eigen personeel of kantoorruimte en je besteedt de backoffice van je uitzendbureau uit aan Flexsupport, dan heb je niet of nauwelijks kosten. Bekijk de kosten van onze Recruitment Software en Uitzendbureau Website op onze websites. Wij gaan graag voor jou aan de slag.

Eisen uitzendbureau

Besteed je personeelsadministratie / salarisadministratie / loonadministratie uit via de service: backoffice voor uitzendbureaus van Flexsupport dan voldoe je meteen aan alle eisen van een uitzendbureau. Zij zorgen in de samenwerking met jouw uitzendbureau voor de volgende onderdelen: opstellen contract, verloning flexwerkers, facturatie en debiteurenbeheer etc.

Het belang van een goede uitzendbureau website

Een sterke online aanwezigheid is onmisbaar voor elk uitzendbureau. Een Uitzendbureau Website dient als het visitekaartje en moet niet alleen mooi zijn, maar ook alle moderne functionaliteiten bevatten. Denk hierbij aan zaken zoals integratie met Google Jobs, integratie met WhatsApp , Vacature Alert en eenvoudig solliciteren.

Stappenplan / ondernemersplan nodig?

Omdat het starten van een uitzendbureau geen grote investering is. Hoef je niet naar de bank / investeerder voor het aantrekken van extern geld. De uitzendbureau sector is dan ook een enorme kans voor ondernemers om een sterke onderneming op te zetten. Een ondernemingsplan is hiervoor niet nodig. Wel is het belangrijk dat je goed weet in welke branche je actief en regio je actief wil worden. Dus over de inhoud nadenken, dat is belangrijk voor de klik naar succes.

WhatsApp inmiddels onmisbaar in de uitzendbranche?

WhatsApp is niet alleen onmisbaar voor sociaal contact, maar ook voor zakelijke communicatie, vooral in de uitzendbranche. Geïntegreerde WhatsApp-plug-ins op uitzendbureau websites vergemakkelijken directe communicatie en verhogen het aantal sollicitaties.

Kunstmatige intelligentie AI, CHAT GPT

De uitzendbranche ondergaat momenteel een verschuiving naar het integreren van kunstmatige intelligentie (AI) in uitzendsoftware. Deze integratie biedt uitzendbureaus de mogelijkheid om processen te optimaliseren, zoals het matchen van kandidaten met vacatures en het voorspellen van personeelsbehoeften. Flexsoftware is hier ook meebezig en dit zal een steeds belangrijker onderdeel van onze uitzendbureau software worden.

Blijven innoveren

Wij blijven als uitzendbureau software bedrijf continue innoveren om onze producten voor uitzendbureaus te verbeteren. Wij vinden het heel belangrijk voor uitzendbureaus om te investeren in deze innovaties om concurrerend te blijven om efficiënt te kunnen werken.

Meegaan of achterblijven

Uitzendbureaus moeten meegaan met de tijd en investeren in moderne uitzendsoftware om hun concurrentiepositie te behouden. Dit is ook voor jou als startend uitzendbureau heel belangrijk. Want onze software voor uitzendbureaus zal niet alleen de efficiëntie van individuele uitzendbureaus verbeteren, maar ook bijdragen aan een beter functionerende arbeidsmarkt. Het starten van een uitzendbureau vereist dus durf om te investeren in innovatieve uitzendsoftware. Voor jou als startend uitzendbureau is het dan ook belangrijk, dat je uitzendsoftware ontwikkelingen omarmt. Zodat je succesvol zal worden in een toch wel veranderende markt.

Benieuwd naar onze mogelijkheden voor jouw startende uitzendbureau? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Schrijf je daarnaast vrijblijvend in op onze nieuwbrief zodat je altijd op de hoogte blijft.

Afbeelding Franck Antonides, eigenaar Flexsoftware.
Geschreven door: Franck
3 april 2024
Inschrijven nieuwsbrief