Tips & Tricks 3 min leestijd
Donkere modus

5 tips voor een succesvolle Vacaturesite

7 tips werkenbij site.

Wil je ook een unieke en professionele vacature site? Download GRATIS WordPress Uitzendbureau Website Plugin. Deze plugin is speciaal ontwikkeld voor uitzendbureaus website, maar ook uitermate geschikt om eenvoudig en gratis een vacaturesite mee te maken. Download hier onze WordPress Uitzendbureau Website Plugin.

Tip 1: Niche

Zorg ervoor dat jouw vacaturesite gespecialiseerd is binnen een niche. Kies bijvoorbeeld functies als ‘PHP programmeurs’ of ‘Heftruckchauffeurs’. Je kunt beter meerdere niches vacaturesites opzetten dan één algemene vacaturesite want van algemene vacaturesites zijn er al heel veel. Door op jouw vacaturesite maar één functie in de etalage te zetten, zorg je ervoor dat Google jou hoger in de zoekresultaten zet en bezoekers je beter waarderen omdat ze precies krijgen wat zoeken (in de juiste beleving). Dit omdat een PHP programmeur visueel, tekstueel en op vacatureniveau enkel en alleen PHP programmeur informatie wil ontvangen.

Versterk je vacaturewebsite daarom ook met eigen blogs, nieuws en informatie over dit specifieke onderwerp. En ontzettend belangrijk: zorg ervoor dat je de SEO indeling: Titel, H1, Meta, voor honderd procent op orde hebt. Over dit laatste vind je veel informatie op Internet in heldere en goede blogs.

Wanneer je onze WordPress Uitzendbureau Website Plugin gebruikt, heb je alle functionaliteiten beschikbaar. Denk hierbij aan:

  • Solliciteren
  • Open sollicitaties
  • Zoeken
  • Vacature overzichten
  • Vacature plaatsen (betaald of onbetaald), etc.

Het enige wat je hoeft te doen is de Plugin in jouw WordPress website te installeren. Dit is heel eenvoudig.

Tip 2: Informatie

De techniek van onze Plugin zorgt voor een goede basis vindbaarheid van jouw vacaturesite (inclusief Google index voor Google Jobs). Wil je echt goed gevonden worden en je bezoekers goed informeren dan zijn unieke vacatures heel belangrijk en vacatures die gekoppeld zijn aan werklocaties. Dit geldt niet alleen voor potentiële werkzoekenden maar ook voor de vindbaarheid binnen Google. Zorg dus dat je veel vacatures op je vacaturewebsite krijgt. Tot slot, gebruik de functie afbeeldingen die de sfeer van de niche functie weergeven.

Tip 3: Het belangrijkste eerst

Wat wil je bereiken? Deze vraag is in grote lijnen voor elke vacaturesite hetzelfde, namelijk: dat werkzoekenden solliciteren op de openstaande vacatures. Zorg dan ook dat de vacatures prominent inbeeld zijn. Dat betekent bovenin de header. Verstop nooit je vacatures!
Daarnaast is het belangrijk dat kandidaten meteen en eenvoudig kunnen solliciteren. Dus plaats een duidelijke sollicitatieknop naast en onder de vacaturetekst op de vacaturepagina. Het zou een gemiste kans zijn wanneer enthousiaste kandidaten de vacatures of de sollicitatieknop niet kunnen vinden. Ook dit belangrijke onderdeel van jouw vacaturesite faciliteren we door middel van onze WordPress Uitzendbureau Website Plugin.

Tip 4: Huisstijl

Maak je naast onze Plugin ook gebruik van ons Thema dan hoef je alleen nog maar de juiste huisstijlkleuren, logo en de tekst aan te passen. Op een vacaturesite is het belangrijk om de huisstijl goed door te voeren om consistent te blijven in je uitingen. Zorg ervoor dat je website visueel aantrekkelijk is: gebruik goede foto’s en video’s. Zorg voor eigen foto- en videomateriaal. Dit maakt jouw vacature website nog persoonlijker.

Tip 5: Handige software

Voor een goede vacaturesite heb je uitzendsoftware nodig waarmee je de vacatures, sollicitaties en overige processtromen kunt beheersen. Daarom werkt onze plugin samen met Uitzendplaats, Uitzendplaats is de meest gebruiksvriendelijkste Recruitment CRM van Nederland.

Bouwen
Bouw vandaag nog jouw succesvolle vacaturesite. Ook jij kunt schitteren met onze uitzendsoftware oplossingen. Heb je nog vragen over het bouwen van een vacaturewebsite? Neem gerust contact met ons op.

Manuel, front end ontwikkelaar uitzendbureau software.
Geschreven door: Manuel
18 februari 2021
Inschrijven nieuwsbrief