Nieuws Software updates 2 min leestijd
Donkere modus

WhatsApp vanaf Uitzendplaats Recruitment Software

Kandidaten overzicht binnen Uitzendplaats. ATS software voor uitzendbureaus.

We leven in vreemde tijden, want de ervaring van de uitzendbureaus waarvoor we ons dagelijks inzetten, is dat mensen steeds minder vaak hun telefoon opnemen. Dit geldt zelfs wanneer ze zojuist hebben gesolliciteerd en dit attente uitzendbureau meteen belt om afstemming te vinden over een nieuwe baan.

De cijfers

Uit onderzoek is gebleken dat 89% van de jongeren liever een berichtje beantwoordt dan een telefoontje. 38% van de jongeren vindt het zelfs eng om te bellen, terwijl dit percentage bij volwassenen 15% bedraagt.

Als recruiter kun je je dat niet voorstellen. Je hangt de hele dag aan de telefoon en stuurt het ene na het andere berichtje (mail, WhatsApp, social media posts). Communiceren moet je doen om een succesvolle match te maken tussen kandidaat en klant.

WhatsApp vanaf Uitzendplaats Recruitment Software

Op verzoek van Koos Siegers, de eigenaar van WijZijnTop, hebben wij bij elk Nederlands 06-nummer in Uitzendplaats de mogelijkheid ingebouwd om met één klik de desbetreffende kandidaat, sollicitant of klant een WhatsApp-bericht vanaf je computer of mobiel te sturen. Dit kan zonder dat je de persoon en het telefoonnummer in je contactenlijst hoeft op te slaan. Super handig wanneer iemand niet opneemt en je snel een WhatsApp-bericht wilt sturen.

Koos Siegers, van WijZijnTop, zegt: “Als uitzendbureau is het belangrijk dat je zo eenvoudig mogelijk kunt communiceren. Voor WhatsApp gebruikten we hiervoor een andere online tool. Nu is dat niet meer nodig en kan dit rechtstreeks vanuit onze omgeving in Uitzendplaats. Bedankt voor de snelle oplossing!” Het is een kleine functionaliteit binnen Uitzendplaats Recruitment Software, maar met een groot effect.

Wij blijven innoveren

Onze ontwikkelaars zijn voortdurend bezig met het steeds verbeteren en verder uitbreiden van onze uitzendsoftware. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw uitzendbureau? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen jouw uitzendbureau graag verder.

Met vriendelijke groet,

Team Flexsoftware

Afbeelding Franck Antonides, eigenaar Flexsoftware.
Geschreven door: Franck
18 oktober 2023
Inschrijven nieuwsbrief