Subsidie

Ontvang €2500,- subsidie op jouw uitzendbureau website!

Lees meer
Tips & Tricks 2 min leestijd
Donkere modus

Wat is uitzendbureau software?

Uitzendbureau software is speciaal ontwikkeld voor uitzendbureaus. Want als uitzendbureau kun je vaak geen algemene software gebruiken, dit komt omdat binnen de uitzendbranche specifieke (spel) regels en wet en regelgeving gelden. Daarom zijn er in de loop der jaren steeds meer softwarepartijen specifiek software voor uitzendbureaus gaan ontwikkelen. In de uitzendbranche onderscheiden we de volgende […]

Wat is uitzendbureau software?

Uitzendbureau software is speciaal ontwikkeld voor uitzendbureaus. Want als uitzendbureau kun je vaak geen algemene software gebruiken, dit komt omdat binnen de uitzendbranche specifieke (spel) regels en wet en regelgeving gelden. Daarom zijn er in de loop der jaren steeds meer softwarepartijen specifiek software voor uitzendbureaus gaan ontwikkelen.

In de uitzendbranche onderscheiden we de volgende belangrijke software onderdelen.

Verloningssoftware

Software voor het verlonen van flexwerkers en facturaties richting de klant.

  • Easyflex;
  • Helloflex;
  • UBplus;
  • Freepack;
  • Nocore;
  • Mysolutions.

De meeste uitzendbureaus maken gebruik van één van bovenstaande verloningssystemen. Maar je kunt er ook voor kiezen om samen te werken met een backofficebureau zoals Flexsupport. Zij verzorgen dan de verloning voor jou.

 

Urenregistratiesystemen

Urenregistratie is gekoppeld aan een van de verloningssystemen zoals hierboven. De meeste verloningspartijen hebben een eigen urenregistratie. Nu is het zo dat bovenstaande partijen niet altijd even goed zijn in online software, waardoor er partijen zijn ontstaan die ook aparte urenregistraties aanbieden:

  • onlineUUR – uitsluitend gekoppeld aan Easyflex;
  • Akyla – koppelt aan de meeste verloningssoftware bedrijven.

 

Recruitment CRM

Er zijn veel ATS, SAAS recruitment en CRM oplossingen. Echter is er maar één partij die zich echt 100% focust op uitzendbureaus:

 

Websites

Ook zijn er veel internetbureaus in Nederland en daardoor veel API’s beschikbaar om software te koppelen aan je website. Echter is er maar één internetbureau die 100% gefocust is op het bouwen van uitzendbureau websites gekoppeld aan Recruitment CRM Uitzendplaats:

 

Moeilijkheid uitzendbureau software

De moeilijkheid van uitzendbureau software is dat deze software over het algemeen vrij complex is en vaak al verouderd. Hierdoor is koppelen ingewikkeld en duur. Zodoende werken uitzendbureaus vaak met meerdere softwarepakketten en hebben ze het proces van inschrijving tot verloning niet in orde binnen één systeem. Om dit te verhelpen is Flexsoftware begonnen met het ontwikkelen van software die wel goed gekoppeld wordt, hierdoor is handmatig werken niet meer nodig.

 

Welke software maakt Flexsoftware?

Flexsoftware bouwt en ontwikkelt de volgende systemen:

Recruitment CRM Uitzendplaats – Online kandidaten werven, selecteren, beheren en plaatsen met onze Recruitment CRM software voor uitzendbureaus.

Urenregistratie OnlineUUR – 100% online urenregistratie, contracten digitaal ondertekenen en nog veel meer.

Wil jij de volgende stap maken met jouw uitzendbureau? Denk dan goed na welke software je gebruikt. Neem voor advies gerust contact met ons op.

Geschreven door: Franck
15 juni 2022
Inschrijven nieuwsbrief