Tips & Tricks 2 min leestijd
Donkere modus

Google Jobs: dit moet je weten als uitzendbureau

Google Jobs integratie binnen jouw uitzendbureau website.

Google Jobs

Google Jobs is het meest te vergelijken met Google Shopping. Wanneer je in Google zoekt naar een nieuwe iPhone, dan komt er een widget in beeld (aanbieder, foto, prijs). Datzelfde geldt hier, alleen dan met vacatures en een ander uiterlijk. Als je bijvoorbeeld op ‘vacatures Groningen’ zoekt, dan zie je de Jobs-widget verschijnen.

In de zoekresultaten van Google zie je onder de Google advertenties eerst een selectie vacaturewebsites staan. Je krijgt dus altijd de mogelijkheid om direct naar een vacaturewebsite te gaan, zoals bijvoorbeeld Vacatureplaats. Daaronder staat de widget met drie vacatures en een link met de tekst ‘Nog 100+ vacatures’ zoals op bovenstaande afbeelding. Zodra je hier op klikt, verschijnt het Google for Jobs platform. Je kunt via onze uitzendsoftware filteren op o.a. categorie (vakgebied), locatie, werkgever en plaatsingsdatum.

De vacatures zelf bestaan uit een foto en tekst. Daarnaast vind je onderaan de vacature reviews van de betreffende werkgever. De reviews scraped Google van o.a. Indeed en Glassdoor, ook is de Google Maps kaart gekoppeld waardoor je eenvoudig kunt zien wat je reistijd is.

 

 

Mogelijkheden

Het is via het platform niet mogelijk direct vacatures te plaatsen. En solliciteren doe je ook nooit op het Google platform zelf. Je wordt altijd doorverwezen naar de externe website met vacatures. Vrijwel alle grote (Nederlandse) job boards worden geïndexeerd. Er is wel een uitzondering, namelijk Indeed. Indeed.nl is de grootste vacaturesite van Nederland. Indeed heeft aangegeven op eigen kracht verder te willen en wordt daarom (wereldwijd) niet vertoond in Google Jobs. Hoe je je vacatures op Indeed krijgt lees je hier.

Ook met je eigen corporate website, uitzendbureau website of werken-bij site kun je met jouw vacatures gevonden worden in Google Jobs. Google helpt jou met dit platform dus kandidaten te vinden.

Verder ontdubbelt Google alle vacatures zo goed mogelijk, waardoor je bijna geen dubbele vacatures vindt. Dat is ook de reden dat je in veel gevallen meerdere blauwe buttons ziet verschijnen bij een vacature. Je kunt namelijk op verschillende websites solliciteren, waarbij de bezoeker zelf mag kiezen.

Aan de slag met Google Jobs vanuit jouw uitzendbureau website? Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw uitzendbureau vacatures te bespreken.

Met vriendelijke groet,

Team Flexsoftware

Manuel, front end ontwikkelaar uitzendbureau software.
Geschreven door: Manuel
20 april 2022
Inschrijven nieuwsbrief