Nieuws Software updates 4 min leestijd
Donkere modus

Voorkom daling in Google, gebruik een SSL-certificaat op uw uitzendbureau website

Gebruik een Google SSL-certificaat

Wij zien het nog heel vaak uitzendbureaus met een Uitzendbureau Website zonder SSL-certificaat. In dit artikel leggen we uit wat een SSL-certificaat is, de voordelen van een SSL-certificaat en hoe u een SSL-certificaat kunt installeren voor uw uitzendbureau website. SSL-certificaat is enorm belangrijk want zonder kost het u als uitzendbureaus heel veel bezoekers (dus omzet / uren).

Wat is een SSL-certificaat?
SSL betekent Secure Socket Layer en is een beveiligingsprotocol dat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dit zorgt ervoor dat alle gegevens, die tussen de webserver en browser worden verstuurd, geheim blijven voor andere gebruikers op het Internet.

Praktijkvoorbeeld: Een werkzoekende schrijft zich online in op uw uitzendbureau website in. De gegevens die hij / zij invult kunnen worden onderschept (gestolen) op moment dat de uitzendbureau website deze data verstuurd.

Om dit te voorkomen kunt u, uw uitzendbureau website beveiligen met SSL. Hiervoor heeft u een SSL-certificaat nodig. Het SSL-certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding en voor het valideren van de identiteit van uw uitzendbureau website. Op deze manier blijven o.a. persoons-, adres- en betalingsgegevens van uw uitzendbureau websitebezoekers beschermd (AVG).

Een SSL certificaat staat in de adresbalk van uw browser met https:// in plaats van http:// en word aangeven met een groen slotje. Ook zichtbaar in de browserbalk.

Voordelen SSL-certificaat
Heeft u een uitzendbureau website? Zorg dan voor HTTPS verbinding met een SSL-certificaat. Dit zorgt voor de volgende voordelen:

 1. Hogere positie Google
  Veiligheid heeft topprioriteit bij Google. In augustus 2014 kondigde Google aan dat het gebruik van een SSL-certificaat voortaan als ranking factor zal worden gebruikt. Dit betekent dat uitzendbureau websites zonder SSL-certificaat een lagere waardering krijgen en hierdoor op een lagere positie in de zoekresultaten van Google terecht zullen komen.
 2. Betere conversie uitzendbureau website
  Over het algemeen zien we dat het doorklik gedrag van de bezoeker op uitzendbureaus websites met een SSL-certificaat hoger ligt dan bij uitzendbureau websites zonder SSL-certificaat. Dit verhoogd het aantal online sollicitaties op vacatures, CV plaatsingen (inschrijvingen) en vacature plaatsingen. Het groene SSL-certificaat slotje straalt betrouwbaarheid uit. 9 van de 10 bezoekers vertrouwt uw website als het groene slotje te zien beter dan uitzendbureau website zonder het groene slotje. Omdat bezoekers van uw uitzendbureau website sneller vertrouwen neemt de conversie op de website toe. 79% van de sollicitanten maakt hun sollicitatie niet af als de data niet versleuteld verzonden wordt.
 3. Bescherming bezoekers
  Op elke website waar uw gegevens kunt achterlaten is het mogelijk deze gegevens te onderscheppen als er geen SSL in gebruik is. Bij Uitzendbureau Websites kan dit zeer vervelende gevolgen hebben. Denk aan het invullen van een inschrijfformulier, sollicitatieformulier en contactformulier. U wilt niet dat bezoekers via uw uitzendbureau website opgelicht worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan identiteitsfraude.

Indien u via uw uitzendbureau website persoonsgegevens verwerkt, is het bij de wet verplicht (Wet bescherming persoonsgegevens) om dit veilig te verwerken. Toch komen we nog steeds uitzendbureau websites tegen die geen SSL-certificaat hebben.

Soorten SSL certificaten
Om het nog ingewikkeld te maken er zijn drie verschillende soorten SSL-certificaten:

 1. Single domain
 2. Wildcard
 3. Extended Validation (EV)

Hier gaan we niet te diep op in. Belangrijk is om te weten, de meeste uitzendbureaus SSL-certificaat: single domain gebruiken. Dit certificaat is geldig voor 1 domein / uitzendbureau website. Een wildcard certificaat is daarentegen geldig voor zowel het domein als de subdomeinen die u daar onder brengt. Het laatste certificaat, Extended Validation (EV), toont dezelfde opties als single domain, maar met de toevoeging dat uw bedrijfsnaam ook in de adresbalk verschijnt.

TIP! Wij raden dan ook Extended Validation aan voor uw uitzendbureau website. Dit omdat dit de bezoeker van uw uitzendbureau website nog meer vertrouwen geeft.

Hoe SSL-certificaat aanvragen?
Nu u weet wat SSL is, waar het voor dient en welke voordelen het biedt, is het zaak om actie te ondernemen. Zorg direct voor versleuteling van uw bezoekersgegevens en vraag bij het bedrijf waar u, uw webhosting regelt of zij dit voor u in orde maken. Meestal is een telefoontje voldoende.

Heeft u nog geen uitzendbureau website? Of is uw uitzendbureau website aan vervanging toe? Download dan gratis onze WordPress Uitzendbureau Website Plugin. Wilt u niet zelf uw uitzendbureau website bouwen of heeft u vragen over onze uitzendsoftware? Neem dan geheel vrijblijvende contact met ons op.

Afbeelding Franck Antonides, eigenaar Flexsoftware.
Geschreven door: Franck
13 mei 2020
Inschrijven nieuwsbrief