Nieuws Software updates 2 min leestijd
Donkere modus

Nieuwe en verbeterde zoekfunctionaliteit in Uitzendplaats Recruitment Software

Zoekopdracht vastzetten binnen Uitzendplaats. Recruitment software voor uitzendbureaus.

De ontwikkelaars van Flexsoftware hebben binnen Uitzendplaats Recruitment Software een uitbreiding doorgevoerd in het zoeken. Zodat zoeken binnen Uitzendplaats nog handiger wordt.

Probleem + oplossing

Het probleem was dat wanneer je zoekt binnen de filters, het systeem vereiste dat elke filter aanwezig was binnen het zoekobject. Dit zoekobject zou bijvoorbeeld een vacature kunnen zijn. Op zich is dat heel logische alleen recruiters gaven bij ons aan dat wanneer ze filterden op bijvoorbeeld: Rijbewijs B en Branche Zorg. Dat ze dan alle personen wilden vinden die en Rijbewijs B en Branche Zorg als criteria hebben. Echter ze willen ook graag weten welke kandidaten enkel Certificaat EHBO of enkel Rijbewijs B. Dit hebben we doorgevoerd en hierin gerangschikt. Tevens laten we meteen zien in het overzicht welke filters van toepassing zijn per kandidaat. Waardoor je sneller zicht hebt op welke kandidaat geschikt is voor een betreffende functie.

Deze oplossing hebben we gebouwd met Elasticsearch.

Wat is Elastic Search

Elasticsearch is een zoek- en analyse-engine gebouwd op Apache Lucene. Sinds de release in 2010 is Elasticsearch super snel de populairste zoekmachine ter wereld geworden en wordt het meest gebruikt voor loganalyses, zoeken in volledige tekst, beveiligingsinformatie, bedrijfsanalyses en gebruiksscenario’s voor operationele intelligentie.

Flexsoftware gaat Elasticsearch nog verder optimaliseren binnen Uitzendplaats, zodat de zoekresultaten en later ook de matching nog beter gaat.

Nieuwe verbeterde Zoekfunctionaliteit Uitzendplaats

Franck Antonides, DGA van Flexsoftware, zei: “Het heeft lang geduurd voordat we tijd hadden om deze functie te bouwen. De verbetering mag er echter zijn. Met de uitbreiding van ons team zullen er komende periode nog meer verbeteringen worden doorgevoerd.”

Over Uitzendplaats Recruitment Software:

Uitzendplaats Recruitment Software is specifiek voor uitzendbureaus, detacheerders en werving en selectiebureaus. Wij bouwen dagelijks op ons kantoor in Groningen met 7 programmeurs aan onze uitzendsoftware. Steeds meer uitzendbureaus weten onze software te waarderen. Als je meer wilt weten over de nieuwe zoekfunctionaliteit of Uitzendplaats Recruitment Software in het algemeen, neem dan gerust contact met ons op.

Afbeelding Franck Antonides, eigenaar Flexsoftware.
Geschreven door: Franck
3 oktober 2023
Inschrijven nieuwsbrief