Tips & Tricks 4 min leestijd
Donkere modus

Jouw vacatures op Google Jobs!

Google Jobs integratie binnen jouw uitzendbureau website.

Als uitzendbureau ben je continu opzoek naar nieuw personeel en kun je tegenwoordig niet meer om vacatures op Google Jobs heen. Naast de bekende zoekmachine functionaliteiten, het aanbieden van advertentieruimte of bijvoorbeeld het in beeld brengen van vliegtickets is Google Jobs de grootste vacature zoekmachine functionaliteit voor werkzoekend Nederland.

Stel je Google Jobs goed in op jouw Uitzendbureau Website dan zorgt dit voor veel extra inschrijvingen via de uitzendsoftware. Wij leggen aan de hand van de 5 meest gestelde vragen over Google Jobs uit hoe dit werkt!

Direct Google Jobs inregelen op je uitzendbureau website? Neem contact met ons op!

 

1. Kan ik zelf mijn vacature op Google Jobs plaatsen?

Het vacatureoverzicht van Google Jobs is een overzicht van vacatures op verschillende websites en platformen. Het is niet mogelijk om handmatig een vacature in Google Jobs te plaatsen. Maar door jouw website(s) met vacatures gereed te maken voor Google Jobs kun je zorgen dat ook jouw vacatures worden getoond in het overzicht van Google Jobs.

 

2. Hoe krijg ik mijn vacatures in het overzicht?

Google indexeert vacatures gratis op basis van ‘Structured Data’. Dit is een stukje code waardoor Google je website beter kan lezen. Let wel op dat alle verplichte en (bij voorkeur) alle aanbevolen velden ingevuld zijn.

Verplicht:

  • Plaatsingsdatum: de dag vanaf wanneer de vacature actief is;
  • Omschrijving: de volledige vacaturetekst;
  • Organisatie: contactinformatie over de aanbieder van de vacature;
  • Locatie: de plaats waar de vacature zich bevindt (zo specifiek mogelijk);
  • Titel: de titel van de vacature.

Belangrijkste aanbevolen velden:

  • Salaris(range): bedrag dat de kandidaat gaat verdienen;
  • Dienstverband: het contracttype, zoals fulltime of parttime;
  • Vacature ID: uniek nummer van je vacature;
  • Einddatum: datum tot wanneer de vacature actief is.

Meer informatie over de opbouw vindt je via deze link.

 

3. Wat zijn de voordelen van Google Jobs?

Het grootste voordeel is gemak. Alle vacatures staan op één plek, namelijk in de zoekresultaten van Google. Hier start volgens onderzoek van CareerBuilder 73% van de werkzoekenden de zoektocht naar een baan. Je hoeft als werkzoekende dus niet eindeloos honderden websites meer te doorzoeken, op zoek naar die ene geschikte functie. Daarnaast zorgt het ontdubbelen door Google Jobs ervoor dat je nooit meer dan één keer dezelfde vacature tegenkomt, in tegenstelling tot veel andere websites.

Ook de zoekkracht van Google mag je natuurlijk niet onderschatten. Spelfouten haalt het systeem er moeiteloos uit. Ook voegt Google zelf synoniemen toe. Als je zoekt op kassamedewerker, is de kans groot dat je ook vacatures te zien krijgt met als titel kassière. Verder is de vacaturefiltering erg handig en uitgebreid. In een paar kliks ga je moeiteloos van 1000 niet-relevante vacatures naar 10 relevante banen. De filtering is zelflerend. Als je zoekt op sales, laat de tool andere filteropties zien, dan wanneer je zoekt op administratief medewerker.

 

4. Zijn er ook nadelen?

Het grootste nadeel is dat Indeed niet meewerkt, zij hebben aan Google aangegeven op eigen kracht verder te willen gaan. Indeed is in Nederland de marktleider op het gebied van vacatureplatformen en heeft een grote hoeveelheid vacatures. Die vacatures komen dus niet op Google Jobs. Daarnaast is het een nadeel dat Google Jobs geen website op zich is. Als je naar Indeed wil, typ je indeed.nl in, maar bij Google Jobs gaat die vlieger niet op. Je komt er alleen door op Google te zoeken. Verder is Google natuurlijk uit op twee dingen: data en geld. Eerstgenoemde gaan ze uiteraard direct verzamelen. Geld zullen ze willen verdienen middels promotie, hoger plaatsen van jouw vacature. Uiteindelijk zul je voor Google Jobs honderden tot duizenden euro’s per maand kwijt zijn als je reacties op jouw vacatures wilt blijven ontvangen.

Je ontkomt er helaas niet aan, daarom is het beter om dit maar gewoon te omarmen. Bij Flexsoftware blijven we uitzendbureaus ondanks Google Jobs altijd extra promoten met onze vacaturesite: Vacatureplaats.nl. Ook deze wordt geïndexeerd in Google Jobs.

 

5. Kan ik ook aan de slag met Google Jobs als ik niet technisch ben?

Het korte antwoord, ja. Hier komt de gratis Uitzendbureau Website plugin van Flexsoftware van pas. Google Jobs is namelijk volledig in de plugin geïntegreerd en geoptimaliseerd. Je hoeft dan ook enkel onze plugin in te stellen op jouw Uitzendbureau Website en deze wordt automatisch geïndexeerd door Google Jobs

 

Gerelateerd artikel: Google Jobs: dit moet je weten als uitzendbureau

Afbeelding Franck Antonides, eigenaar Flexsoftware.
Geschreven door: Franck
19 mei 2022
Inschrijven nieuwsbrief