Tips & Tricks 5 min leestijd
Donkere modus

Waar moeten software oplossingen aan voldoen?

Uitzendbureau Website maken

Uitzendbureau software oplossingen bestaan er in vele soorten en maten en voor diverse toepassingsgebieden (lees ook ons artikel: Wat is uitzendbureau software).

Hoewel de verscheidenheid aan systemen en programma’s groot is, zijn er toch een aantal criteria die voor iedere uitzendsoftware oplossing binnen de uitzendbranche van belang is. Ik, Franck Antonides, ga met jou in dit artikel de criteria bij langs en leg ook meteen uit hoe Flexsoftware hiermee omgaat en waarom we bepaalde keuzes maken.

 

software oplossingen

 

Stabiliteit

Kies altijd voor een bedrijf met een uitzendsoftware ontwikkelafdeling in Nederland waarbij niet alle kennis enkel bij de leiding ligt. Binnen de branche bestaan genoeg voorbeelden van succesvolle uitzendbureau software bedrijven die inmiddels niet meer bestaan omdat slechts één persoon binnen het bedrijf de software oplossingen ontwikkelde. Door ziekte, verkoop onderneming, ruzie of zelfs ontslag wordt de software niet meer bijgewerkt. Flexsoftware werkt daarom met een groter team van software ontwikkelaars. Hiermee wordt de kennis zoveel mogelijk verdeelt over het team. Overleggen vinden niet alleen online plaats, maar voornamelijk fysiek op kantoor. En elke aanpassing/functionaliteit  wordt voor live gang uitgebreid getest.

Daarnaast is het belangrijk dat de software ontwikkelt wordt op een degelijk platform die bewezen succesvol is. Je wordt immers liever niet in de steek gelaten door het systeem, nu niet en niet in de toekomst. Bugs, beperkingen, niet functioneren; het bezorgt je frustratie en kost je als uitzendbureau een hoop geld. Flexsoftware ontwikkelt daarom software in een van de meest gebruikte PHP Frameworks: Laravel (open source). Hiermee kunnen de meeste programmeurs goed overweg en het framework voorziet in de toekomstige mogelijkheden. Dit is een hele bewuste keuze geweest.

 

Herkenbaarheid

Een uitzendsoftware oplossing met een herkenbare look & feel vergroot de kans op acceptatie door de eindgebruikers. De leercurve van een herkenbaar systeem is korter waardoor minder uitleg/training nodig is. Bovendien is een intuïtief en gebruiksvriendelijk systeem erg prettig om mee te werken. Daarom is het heel belangrijk om bij uitzendsoftware oplossingen niet enkel aandacht te besteden aan de functionaliteiten maar juist ook aan het design, de user interface, de menustructuur en de uiteindelijke workflow. Je wilt namelijk dat medewerkers de software omarmen en merken dat het hen daadwerkelijk helpt in de dagelijkse uitvoer van de werkzaamheden.

Flexsoftware maakt om deze reden gebruik van UI kit; dit is een lichtgewicht en modulair front-end framework. UI kit stuurt software ontwikkelaars richting een standaard en herkenbare look & feel. Daarnaast hebben wij naast backend ook front-end designers in huis om vooraf aan de bouw de functionaliteit al uit te werken in een ontwerp. Dit verhoogt de ontwikkelingssnelheid maar verbetert bovenal de functionaliteit doordat het gesprek aan de hand van afbeeldingen veel beter gevoerd wordt.

 

Betrouwbaarheid

Op uitzendsoftware moet je kunnen vertrouwen. Complete functionaliteit, uitstekende performance en doen wat het moet doen. Je vergroot de kans op een betrouwbaar systeem door te kiezen voor een product dat door meerdere ontwikkelaars wordt ontwikkelt en getest. Daarnaast is het een goed teken wanneer er dagelijks veel eindgebruikers mee werken. Let ook op de toekomstplannen voor de uitzendsoftware; blijft men werken aan de ontwikkeling van de software om te zorgen dat gebruikers ook in de toekomst kunnen terugvallen op een betrouwbaar en kwalitatief goed systeem?

Flexsoftware werkt met steeds meer uitzendsoftware ontwikkelaars aan onze software voor uitzendbureaus. Ondanks dat Flexsoftware klein is begonnen groeien we hard en starten er elke dag nieuwe uitzendbureaus met onze software. Hierdoor neemt onze capaciteit en onze kennis binnen de uitzendbranche dagelijks toe.

 

Flexibiliteit

De eisen en wensen die jouw uitzendbureau stelt aan uitzendsoftware veranderen gedurende de tijd. Bij de keuze voor bepaalde systemen is het daarom van belang ook rekening te houden met deze veranderende omstandigheden. Kan de software meegroeien met jouw organisatie? Is het systeem flexibel genoeg om voor nieuwe eisen en wensen een oplossing te bieden? Een belangrijk aspect hierin is de technologie van het systeem. Deze moet toekomstbestendig zijn en je in staat stellen om lange tijd te profiteren van de voordelen van je automatisering. Denk ook aan eventuele interfaces en integraties met andere systemen binnen de uitzendbranche. Flexsoftware werkt elke dag aan nieuwe uitzendsoftware verbeteringen. Daarnaast hebben we API’s waarmee gemakkelijk verbinding wordt gemaakt.

 

Waarde

Het lijkt een open deur; uitzendsoftware oplossingen binnen de uitzendbranche moeten waarde toevoegen. Toch wordt dit aspect regelmatig uit het oog verloren. Het moet je tijd besparen, meer kandidaten en plaatsingen opleveren en vacatures plaatsen vergemakkelijken. De Return on investment (ROI) moet dan ook hoog zijn. Kijk bij je investering in uitzendsoftware naar de totale investering en de verwachte opbrengsten. Welke processen zullen sneller en efficiënter gaan, hoeveel tijd ga je besparen en op welke manier wordt jouw uitzendbureau slagkrachtiger? Wanneer de berekening positief uitvalt weet je dat investeren in de software een goede keuze is.

Flexsoftware is zowel gebruiksvriendelijk als modulair, je kunt starten zonder hoge (opstart) kosten. Dit zorgt ervoor dat je heel snel je investering eruit hebt. Het maakt hierin niet uit of je een klein of een groot uitzendbureau bent, onze uitzendsoftware is plug en play.

– Franck Antonides, directeur Flexsoftware

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Flexsoftware? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Anne, software ontwikkelaar binnen de uitzendbranche.
Geschreven door: Anne
29 juni 2022
Inschrijven nieuwsbrief